Předchozí praxe a zkušenosti
- výroba piva, uzenin, obalů na potraviny a nealkoholických nápojů
- laboratoř klinické biologie a výzkumná a vývojová laboratoř
- řízení kvality ISO, HACCP
- schvalování potravin a potravinových surovin
- hygiena a sanitace
- řešení reklamací a provozních problémů
- zkušenosti v jednání s dozorovými orgány a státními úřady
- vedoucí auditor ISO 9001 a HACCP, auditor ISO 14001.
Kvalifikace a certifikáty
- Auditor ISO 22000/2005 – BVQI, 2006.
- Auditor ISO 14001/2004 – IRCA, 2005.
- Ověřovatel BRC – BVQI, 2004.
- Auditor ISO 9000/2000 – IRCA, 2001.
- Manažer HACCP pro potraviny živočišného i rostlinného původu – ČIA, 2000.
- Absolvent kurzu potravinářské legislativy EU – PHARE, 2000.
- Posuzovatel pro senzorickou analýzu – ČZPI, 1998.
- Zavádění HACCP do potravinářské výroby – MZe ČR a VŠCHT, 1998.
- Project management – Kepner Trego, 1997.
- Interní auditor ISO 9000 – Inspekta, 1996.
- Total quality management – Interquality, 1993.
- Absolvent VŠCHT – Fakulta potravinářské a biochemické technologie – 1988.